Drottninggatan 112, 2 tr


Visa alla bilder

Stor och stilren familjevåning med möjlighet till garage


Välkommen till denna stilrena familjevåning med tydliga drag från Swedish grace med spatiösa ytor, vackra takstuckaturer och bevarade originaldetaljer från byggåret 1929. Potentiell möjlighet till garage i denna mycket solida förening.

Våningen är synnerligen väldisponerad. Den öppna spisen i vardagsrummet fungerar och används flitigt. Kök och sovrum är nyrenoverade under 2018. Golven i hallen, vardagsrummet och köken är slipade och nybehandlade. Värt att notera är att lägenheten har två entréer.

Läget innebär närhet till det bästa av Vasastan och Norrmalm. Ett rikt utbud av café- och restauranger finns i närheten. Odenplan ligger några minuters promenad bort. Tegnérlunden ligger ca tvåhundra meter bort och Vasaparken 10 min gångväg.

Kommunikationerna är utmärkta. Rådmansgatan och Odenplan ligger närmast. Det tar ca 10 minuter att promenera till Centralstationen och T-centralen där du enkelt tar dig vidare till exempelvis Arlanda. På Sveavägen stannar även många bussar. Föreningen undersöker möjligheten att erbjuda garageplats till de boende. Hyresgästen är uppsagt och garaget kommer att renoveras. Sedan planerar föreningen att erbjuda platser. Kösystem kommer att råda.

Föreningens ekonomi är starkare än den senaste årsredovisningen (2016) visar upp tack vare exploatering av råvindsyta. Läs mer under ”Fakta” eller kontakta mäklaren för mer information.

UpplåtelseformBostadsrätt
NamnBrf Kungsbacken 14
Lägenhetsnummer49
Boarea108 m²
Våning2 (Hiss finns)
Månadsavgift3 760 kr Värme, VA, TV & Bredband 100MBit från Comhem
Driftskostnad5900 kr/år
EkonomiAndel i föreningen är 5,687%
Energideklaration Utförd
Datum2014-01-10 00:00
Energiprestanda134 kWh/m2
Energiklass-
Om föreningenBrf Kungsbacken 14. Föreningen förvärvade fastigheten 2001 och består av 32 bostadsrättslägenheter och 10 lokaler som upplåts med hyresrätt. Föreningen äger marken.

Föreningen klassas som s.k. oäkta bostadsrättsförening då intäkterna till stor del kommer från kommersiell verksamhet. Föreningen jobbar aktivt för att bli äkta och nuvarande beräkningar pekar på att det kommer gå, under förutsättning att omvandling av kontor till lägenheter blir klart. Information om vad som gäller för oäkta bostadsföreningar finns på Skatteverkets hemsida.

EKONOMI
Föreningens ekonomi ser bättre ut än årsredovisningen 2016 visar. Föreningen kommer att kapitaliseras under 2018 tack vare exploatering av råvindsyta. Vindslägenheterna är i skrivande stund (2018-04-08) sålda och under uppförande.. Fråga gärna mäklaren för mer information angående exploatering av ytterligare ytor i föreningen.

UTFÖRDA RENOVERINGAR
Modernisering av hiss uppgång A (pågående fram till mitten av maj) 2018
Rengöring av terrass B 2016
Gårdsrenovering. (B-gården) 2015-2016
OVK och energideklaration 2013
Fasadrenovering 2012.
Fönsterrenovering (mot gata) 2012.
Omläggning tak 2012.
Nya balkonger är byggda 2011 för dem som önskade det. Bygglovstiden har gått ut för dem som inte valde att bygga men fick möjligheten.
Ommålning trapphus 2009.
Utbyte till säkerhetsdörrar 2007.
Omläggning samt ommålning av tak 2005.
Utvändig målning av fönster 2005.
Rörstambyte 2004.
Elstambyte 2004.

KOMMANDE RENOVERINGAR/ÅTGÄRDER
Renovering gård C
Installation av nya förråd till lägenheter i källare
Renovering garage (hyresgäst uppsagd)
Ombyggnad lokal + vind A och B till bostäder
En del fönster planeras att restaureras under våren/sommaren 2018.

GARAGE/PARKERING
Föreningen har sagt upp befintlig hyresgäst i garage med syfte att låta föreningens medlemmar hyra platserna. Man räknar med att ca 15-17 platser kommer att finnas tillgängliga för uthyrning. Boendeparkering i området. Den som är skriven på adressen kan ansöka om boendeparkering hos Stockholms Stad. Kostnad f.n. 1100 kr/mån.

TV / INTERNET
Basutbud av kabel-TV ingår i månadsavgiften samt Bredband 100Mbit från ComHem. Även Telia fiber finns indraget i huset, men ingår ej i avgiften.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Innergård med sittplatser och grill. Garage (infart från Holländargatan). Tvättstuga med 2 TM, 1 TT, mangel och torkskåp. Barnvagnsrum/cykelrum. Till varje lägenhet finns ett förråd. Soprum.

MEDLEMSKAP
Den som bor i en lägenhet ska äga minst 10 %. Juridisk person accepteras ej. Överlåtelseavgift 2,5 % av prisbasbeloppet (1138 kronor). Pantsättningsavgift debiteras med 1 % av prisbasbeloppet (455 kronor) vid varje pantsättning.
LägenhetsbeskrivningHALL
Hall med parkettgolv och målade väggar. Entrédörr 1.

VARDAGSRUM
Vardagsrum med fiskbensparkett och målade väggar. Två fönster mot lugn gata. Öppen spis (fungerande, installerad runt år 2000). Speglade skjutdörrar till köket.

KÖK
Kök med fiskbensparkett och målade väggar. Kök Ikea Bodbyn installerat 2018. Bänkskiva och stänkskydd i carreramarmor. Induktionshäll från 2016. Ugn från Whilpool 2012. Micro från Ikea 2018. Diskmaskin från Logik 2018. Kolfilterfläkt från Siemens 2018. Dubbel uppsättning kyl/frys från Whirlpool 2012 (ena k/f helt nyservad).

PASSAGE
Passage med vitfärgat trägolv och målade väggar. Platsbyggd garderob.
Plats för installation av ytterligare garderob. Entrédörr 2.

SOVRUM 1
Sovrum med fiskbensparkett och målade väggar. Fönster mot innergård.

SOVRUM 2
Sovrum med vitfärgat trägolv och målade väggar

BALKONG
Mindre balkong mot gård. Nordnordväst.

WC
Wc med klinkergolv och kaklade väggar. Wc och handfat.

DUSCH/BASTU
Dusch med klinkergolv och kaklade väggar. Regndusch och duschkabin. Golvvärme. Bastu med plats för ca 4 personer. Kommod.

FÖRRÅD
Förråd tillhör lägenheten.
ÖvrigtIntresserad av denna bostad?
Är du intresserad av att gå vidare - meddela mäklaren ditt intresse på plats, så riskerar du inte att gå miste om bostaden vid ett snabbt avslut. Försök att vara startklar med lånelöfte och be oss gärna om en kostnadsfri värdering av ditt nuvarande boende.

Hur försäljningen går till
Här redogör vi för hur säljaren avser att genomföra försäljningen. Din fastighetsmäklare är med genom hela affären. Tveka inte att ställa frågor och komma med synpunkter. För oss är varje förmedling unik.

Budgivning
Om det finns flera intressenter på en bostad tillämpas budgivning. Då kan slutpriset avvika från det i annonsen angivna priset. Säljaren bestämmer i samråd med mäklaren om det ska vara budgivning och hur den i så fall ska gå till. Men säljaren är aldrig juridiskt bunden av några överenskommelser beträffande budgivningen, utan kan när som helst ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den.

Berätta gärna innan budgivningen om dina önskemål om tillträdesdag, eventuella lånevillkor, försäljning av din nuvarande bostad, etc. Det finns inga lagar som reglerar hur en budgivning ska gå till. Säljaren är inte heller juridiskt bunden att sälja till det pris som har angetts i en annons eller på annat sätt under försäljningen. Det är säljaren som bestämmer om, hur och till vem denne säljer. Även om du har det högsta budet så kan säljaren välja någon annan att avsluta affären med.

Mäklaren kan inte ge några löften till någon om att få köpa utan ska göra klart för spekulanterna att det är säljaren som bestämmer. Mäklaren får dock ge säljaren sakliga råd i valet mellan olika spekulanter. Mäklaren framför alla bud till säljaren och upprättar en förteckning över de buden. Till dess att ett köpekontrakt är undertecknat av säljaren och köparen måste mäklaren ta emot och vidarebefordra alla bud till säljaren, även om buden inte lämnas på det sätt som bestämts. Det är bara säljaren som kan besluta om ett bud av någon anledning ska väljas bort; det kan inte mäklaren göra. Eftersom det är säljaren som helt bestämmer över budgivningen har en spekulant ingen ovillkorlig rätt att få bjuda över ett lämnat bud. Men oftast ligger det i säljarens intresse att mäklaren låter spekulanterna höja sina bud.

En spekulant har inte rätt att få annan information än att han eller hon inte fått köpa. Mäklaren framför alla bud till säljaren och upprättar en förteckning över buden. Budlistan lämnas till säljaren och slutgiltig köpare - med namn och kontaktuppgifter. Budgivare kan därför inte vara anonyma (men kan lägga bud via ombud, då är det ombudets kontaktuppgifter som lämnas ut).

Kontraktsskrivning
Fastighetsmäklaren upprättar köpehandlingarna och går igenom dessa med parterna. Vi träffas på mäklarkontoret. Ofta vill parterna skriva snarast, eftersom varken bud eller anbud är bindande tills köpeavtalet är påskrivet av parterna.

Handpenning
Handpenning om 10 % av köpeskillingen hålls av mäklaren på ett särskilt klientmedelskonto skiljt från mäklarens övriga tillgångar, till dess att alla villkor är uppfyllda (t.ex. medlemskap i föreningen).

Tillträde
Vid tillträdet träffas parterna hos mäklaren, där slutbetalning görs. Mäklaren upprättar innan en avräkning där det framgår vad som betalats, återstår att betala, samt reglerar t.ex. månadsavgift. Vid tillträdet får köparen dessutom nycklar mm. Mäklaren överlämnar även en journal över förmedlingen.

Objektsbeskrivning
Uppgifterna i beskrivningen är grundade på information lämnad av säljaren och/eller föreningen. Uppgifter från säljaren och föreningen kontrolleras av mäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Boendekostnadskalkyl
Fastighetsmäklaren erbjuder spekulanter och köpare en skriftlig beräkning av boendekostnaderna, en så kallad boendekostnadskalkyl. Om du vill att mäklaren gör en boendekostnadskalkyl till dig så skall du meddela fastighetsmäklaren detta innan köpeavtal skrivs under.

Undersökningsplikt och felansvar
Vid ett bostadsköp genom mäklare är det viktigt att du som köpare är införstådd med att mäklarens roll är att förmedla bostadsrätten mellan säljaren och dig. Det är med andra ord med säljaren du ingår ett avtal och som således blir din motpart i affären.

Köparens undersökningsplikt
Utgångsläget är att du köper bostadsrätten "i befintligt skick" med den inredning och det slitage som finns. Det innebär att du efter köpet inte kan klaga på att en dörr är trasig eller att en äldre spisfläkt inte fungerar. Detta om inte säljaren har lämnat en särskild utfästelse - att han garanterar till exempel att spis med ugn fungerar perfekt - även på tillträdesdagen.

Uppmaning att undersöka
Du uppmanas av säljaren att noggrant undersöka bostaden. Du får som köpare inte åberopa fel som du antas ha känt till vid köpet eller vad som borde ha upptäckts vid en noggrann undersökning. Detta även om någon undersökning inte genomförts. Det är inte bara själva lägenheten som din undersökningsplikt omfattar. Läs föreningens senaste årsredovisning, som din mäklare lämnar. Där får du en bra redovisning av föreningens ekonomi. Det brukar finnas med en övergripande information om föreningens planerade reparations- och ombyggnadsåtgärder. Kontrollera även direkt med föreningen om eventuella kommande större reparationer, omläggning av lån etc. som väsentligt kan påverka bostadens framtida årsavgift.

Säljarens felansvar och "upplysningsplikt"
Säljaren ansvarar inte för fel och brister som du borde ha upptäckt eller misstänkt vid en noggrann undersökning. Säljarens ansvar ska gälla "dolda fel" som fanns vid köptillfället men som upptäcktes efter köpet.

En svår definition beroende av om säljaren haft faktisk kännedom om felet eller om säljaren förstod eller borde ha förstått att köparen inte känt till omständigheten, samt om säljaren borde ha förstått att denna uppgift var viktig för köparens beslut att köpa bostaden. Om felet varit dolt vid köpet och inte är att förvänta med hänsyn till ålder, pris och skick, svarar säljaren för konsekvenserna. Om felet varit upptäckbart får köparen stå för det själv. Säljarens vetskap har i princip ingen självständig betydelse för felansvaret. Även om säljaren inte måste tala om vad han vet om bostaden är mäklaren skyldig att verka för att säljaren lämnar väsentliga upplysningar, som kan lämnas i en separat frågelista eller skrivs in i objektbeskrivningen.

Mäklarens ansvar
Mäklaren har inget ansvar för lägenhetens skick. Mäklarens roll är att förmedla säljarens och föreningens information och ska enligt lag verka som opartisk mellanman, ge parterna råd och upplysningar, verka för att säljaren lämnar köparen uppgifter av betydelse samt verka för att köparen före köpet undersöker bostaden. Mäklaren ska kontrollera vem som har rätt att förfoga över bostadsrätten, eventuell pantsättning och andra rättigheter som kan belasta den och ge köparen, utöver erbjudande om skriftlig boendekostnadskalkyl, en objektbeskrivning med nämnda uppgifter inklusive lägenhetsbeteckning, andelstal och boarea. Mäklaren lämnar även köparen föreningens senaste årsredovisning och stadgar. Har inget annat avtalats, ska fastighetsmäklaren hjälpa till med att upprätta köpehandlingar.

Påföljder
Är bostadsrätten/andelsrätten felaktig och felet inte beror på köparen, får du kräva avhjälpande, vilket innebär att säljaren ska erbjudas möjlighet att själv eller genom hantverkare åtgärd felet med rimligt åldersavdrag, eller så har du som köpare rätt till prisavdrag, skadestånd eller till och med häva köpet om bostadsrätten väsentligt avviker från vad säljaren utfäst eller om säljaren varit försumlig.

Reklamation/Preskription
Det är viktigt att du som köpare reklamerar inom skälig tid från det att du upptäckt eller förväntas ha märkt av felet. Absolut senast inom två år räknat från tillträdesdagen.

Boarea
Särskilt i äldre byggnader kan den angivna arean avvika, på grund av gamla mätnormer i förhållande till dagens norm. Om du som köpare känner dig osäker på uppgiften om boarean eller om denna uppgift är av stor vikt för dig bör du anlita en fackman för uppmätning av boarean.

Ombyggnad av bostaden
Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och/eller ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten i en bostad är alltid en fråga för föreningens styrelse eller kommunen via bygglov/ bygganmälan att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

I de fall en alternativ planritning presenteras så är detta inte heller en garanti för att ombyggnationen är godkänd av föreningen eller att det tekniskt går att genomföra. Det är alltid köparens ansvar att säkerställa att föreningens/ kommunens tillstånd erhålles för önskade ombyggnationer samt säkerställa att ombyggnationen tekniskt går att genomföra.

Flytt och flyttstädning
Normalt avtalas i köpekontraktet att säljaren ansvarar för flyttstädningen. För en normalbostad tar en riktig flyttstädning flera dagar och skall vara genomförd dagen före tillträdesdagen.

Med god planering genomförs städningen ordentligt och därmed undviker man konflikt. Visst känns det mycket bättre att lämna över nyckeln när man vet att lägenheten är riktigt ren och fräsch? Normalt avtalas i köpekontraktet att säljaren ansvarar för flyttstädningen. För en normalbostad tar en riktig flyttstädning flera dagar och skall vara genomförd dagen före tillträdesdagen.

Med flyttstädning menas att bostadens alla ytor skall vara rengjorda och fria från fläckar och smuts annat än det som beror på ålder och slitage. Anpassa rengöringsmedel och städteknik efter material så att du inte repar eller skadar ytor och inredning. Kom ihåg att en flyttstädning är något helt annat än en vanlig veckostädning! Det skall vara så rent att om köparen tillkallar städfirma skall denna konstatera att ingen mer städning behövs.

Vi rekommenderar säljaren att anlita en städfirma istället för att själv städa och att skriva ett avtal med villkor att betalning sker då din besiktningsman, i detta fall köparen, godkänt städningen.

Tilläggstjänster
Vid förmedling av nedanstående tilläggstjänster kan mäklaren erhålla en förmedlingsprovision av våra samarbetspartners. Nedan redovisas denna förmedlingsprovision innan avdrag för skatt och sociala avgifter.

- Hemnet Service AB.

Hantering av personuppgifter
WENDELL MÄKLERI & STYLING behandlar lämnade personuppgifter i enlighet med Personuppgiftslagen. Personuppgifterna kan komma att behandlas av WENDELL MÄKLERI & STYLING och samarbetspartners för att exempelvis tillhandahålla tjänster, administrera kundengagemang och för marknadsföringsåtgärder såsom e-post.

Medgivande reklam
Säljare och köpare till i överlåtelseavtal och objektsbeskrivning angiven bostadsrätt/andelsrätt har inget emot att handläggande fastighetsmäklare med firma - WENDELL MÄKLERI & STYLING använder bilder och övrigt informationsmaterial om lägenheten i sin marknadsföring som s.k. referensobjekt.

Planritning


planritning