Bostadsmarknaden


Marknadsbrev

(Uppdaterat: 2018-09-10)

Hösten är på inmarsch och löven börjar så sakteligen att gulna på träden runt om i vår fina stad. Stockholmarna likt resten av Sverige har nyligen vallfärdat till valurnorna och nu är det dags för de folkvalda att göra sitt.

Hur går Stockholms bostadsmarknad mitt i allt detta? Framför dig har du nu Wendell Mäkleri & Stylings marknadsbrev. Syftet är att ge dig insikt i Stockholms bostadsmarknad och priser samt hur vi ser på framtiden.

MARKNADEN

Mäklarstatistik, som samlar det största underlaget vad gäller försäljningar i "Centrala Stockholm" dvs inom tull, rapporterar att snittpriset ligger på 89 281 kronor per kvadratmeter. I juli 2017 visade samma siffra en all time high på 94 359 kr. Det innebär att snittpriset behöver stiga 5,7 % för att tangera all time high.

Det är många bostäder som inte når till kontraktsbordet och därmed inte noteras i statistiken. Därför finns sannolikt en dold nedsida i priserna. Vår tro är att snittpriserna i ”Centrala Stockholm” i realiteten ligger runt 86 tkr per kvadratmeter med stor spridning från högsta till lägsta noteringar.

De senaste rapporterna från Mäklarstatistik visar dock en liten ökning i slutpriserna. Det beror sannolikt på att marknaden är på väg in i en ny fas. De bostadsköpare som har avvaktat de senaste 12 månaderna befinner sig nu i ett läge där man känner sig tryggare. Detta gör fler köpare beslutsmässiga.

Skillnaden mellan de mest attraktiva bostäderna som säljs dyrast och övriga utbudet upplever vi som större än någonsin tidigare. Det är en rimlig effekt av att köpkraften hos de mest likvida köparna, med högst inkomster, ytterligare stärkts i förhållande till genomsnittsköparen.

RING OSS

Ta kontakt med oss på 08-15 01 22 eller via hello@wendell.se så sätter vi upp en tid för ett kort förutsättningslöst möte. Vill du istället bli uppringd eller att vi återkopplar via mail så går det bra att fylla i formuläret nedan. Vi återkommer inom 24 h.

Skickar...