Bostadsmarknaden


Marknadsbrev

(Uppdaterat: 2018-10-17)

Brittsommar, solsken och öppna uteserveringar. Så kan Stockholm för närvarande sammanfattas med tre ord. Nyligen har alliansen och Miljöpartiet bildat styrande majoriteten i stadshuset. På riksnivå är det inte lika självklart och vi får säkerligen anledning att återkomma i frågan.

Hur går Stockholms bostadsmarknad mitt i allt detta? Framför dig har du nu Wendell Mäkleri & Stylings marknadsbrev. Syftet är att ge dig insikt i Stockholms bostadsmarknad och priser samt hur vi ser på framtiden.

MARKNADEN

Mäklarstatistik, som samlar det största underlaget vad gäller försäljningar i "Centrala Stockholm" dvs inom tull, rapporterar att snittpriset ligger på 88 553 kronor per kvadratmeter. I juli 2017 visade samma siffra en all time high på 94 359 kr.

Vi har tidigare nämnt att det är många affärer som inte når kontraktsbordet och det gäller alltjämt. Därför finns sannolikt en dold nedsida i priserna. Vår tro är att snittpriserna i ”Centrala Stockholm” i realiteten ligger runt 85-86 tkr per kvadratmeter med stor spridning från högsta till lägsta noteringar.

De senaste rapporterna från Mäklarstatistik visar en prisutveckling i sidled med en mindre justering nedåt. I augusti och september var det många köpare som var beslutsmässiga. Detta har dock förändrats. Det är fler som avvaktar nu än för ett par månader sedan.

Skillnaden mellan de mest attraktiva bostäderna som säljs dyrast och övriga utbudet upplever vi som större än någonsin tidigare. Det är en rimlig effekt av att köpkraften hos de mest likvida köparna, med högst inkomster, ytterligare stärkts i förhållande till genomsnittsköparen.

RING OSS

Ta kontakt med oss på 08-15 01 22 eller via hello@wendell.se så sätter vi upp en tid för ett kort förutsättningslöst möte. Vill du istället bli uppringd eller att vi återkopplar via mail så går det bra att fylla i formuläret nedan. Vi återkommer inom 24 h.

Skickar...